Over ons

Na jarenlang les gegeven te hebben aan groepen en individuen in Salsa en verschillende andere Cubaanse dansen, begon François Sarr in 2002 zijn eigen dansschool: Mandali.

Mandali is Senegalees voor “Wow! Kijk!”. Een toepasselijke benoeming voor Zuid-Amerikaanse dansers, want zeg nou zelf, daar kijkt toch iedereen graag naar! Dat is dan ook de reden waarom François besloot les te gaan geven: mensen zijn onder de indruk van zijn overtuigende dansstijl en willen het dansen graag van hem leren.

Mandali draaide een jaar in Zeist met drie groepen: Beginners, Semi-1 en Gevorderden. Na dat jaar is de school verhuisd naar Maarssenbroek en Utrecht.
In april 2004 zijn de cursussen in Maarssenbroek gestopt en nu wordt alleen nog in Utrecht les gegeven. Daar draaien inmiddels diverse groepen, van Beginners tot en met Gevorderden.
Er wordt naast Salsa ook lesgegeven in Merengue, Bolero, Rueda de Casino en Bachata.

De favoriete dans van François is (natuurlijk) Salsa! Zijn voorkeur gaat uit naar de L.A. Style. Kenmerkend van deze stijl is ‘cross-body’: man en vrouw dansen in één lijn en wisselen van plek terwijl zij dansen, ook wordt er veel dubbel gedraaid én komen Cambrai’s veelvuldig voor in deze dans.
Wat zijn Cambrai’s? Kom maar naar de lessen en ervaar het zelf!

Op de hoogte blijven van onze feesten, workshops en proeflessen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest